ARASHI ROMANIA
 
HomeHome  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  
Latest topics
» Gramatica
Tue Dec 23, 2014 4:05 am by Yumi

» Shounen Club Premium [2009.03.29]
Thu Mar 06, 2014 4:00 am by lilichan

» Arashic Forum
Mon Feb 25, 2013 6:15 am by hika86

» Nelămuriri
Tue Sep 11, 2012 4:52 am by Yumi

» Aniversarea forumului
Sun Aug 19, 2012 3:34 am by matsumoto

» Cereri de afiliere
Sun Aug 19, 2012 3:14 am by matsumoto

» Cereri forumuri
Sun Aug 19, 2012 3:12 am by matsumoto

» Schimbari de nick
Sun Aug 19, 2012 3:10 am by matsumoto

» Sugestii
Sun Aug 19, 2012 3:09 am by matsumoto

Top posters
matsumoto
 
Ohmiya SK
 
Mao Inoue
 
KeykoYume
 
Olimp_Tenshi
 
Moony
 
Saito Ryu
 
TeeChan
 
AbbeyXS
 
Stormy_Yume
 

Share | 
 

 Ramen, Specialitate Japoneza

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
matsumoto
Admin
avatar

Posts : 2341
Join date : 2010-04-08
Age : 23

PostSubject: Ramen, Specialitate Japoneza   Tue Sep 07, 2010 8:46 pm

Japonezii indragesc pastele fainoase, in special udon si soba (paste din grau negru, sarazin). Ramen (paste fainoase chinezesti) este indragit mai ales de tineri si este pe cale sa ajunga o mancare traditionala.
Ramen provine din China si era initial cunoscut sub numele de chuka-soba (paste chinezesti). Acest tip de mancare a inceput sa intre in Japonia de la inceputil anilor 1910, cand mancarea chinezeasca a inceput sa fie apreciata la nivel global. In prezent, ramen denumeste un fel de mancare, relativ simpla, ce consta in paste chinezesti in supa condimentata cu sos de soya, iar pe deasupra se pun bucati de carne de porc sau peste si legume.
Pastele chinezesti sunt facute din faina si apa, iar coca obtinuta este framantata foarte bine. Nimic neobisniut pana aici, insa forma de taitei nu este data prin trecerea prin sita, ci coca este intinsa in fasii. Cand fasiile devin prea lungi sunt pliate in 2 si iar intanse, operatiunea repetandu-se pana cand se ajunge la grosimea dorita. Acest mod de preparare a fost adoptat de japonezi si este cat se poate de spectaculos.
Nu este cunoscuta originea cuvantului “ramen” dar exista cateva teorii. Cea mai plauzibila este bazata pe felul in care sunt facute pastele, anume 2 kanji din Chineza care se citesc “ra” si “men” cu sensul de “intins” si respectiv “paste”.
Dupa anii ‘50 incepe sa se faca si “Sapporo Ramen”, astfel cuvantul Ramen devine din ce in ce mai cunoscut. Este din ce in ce mai apreciat, mai ales datorita faptului ca Ramen poate sa concureze foarte bine cu orice FastFood, japonezi indragindu-l chiar mai mult.


Modul de preparare

1. Se fierbe apa intr-o cratita mare in care se pun: oase de pui, usturoi, ghimbir, ceapa verde, morcovi, alge kombu si alte ingrediente in functie de gustul pe care vreti sa il obtineti. Clocotiti totul timp de 4 ore la foc mic si veti obtine baza.
2. Fierbeti o bucata de carne de porc in sos de soya, sake si glutamat de sodiu. In sosul rezultat se pune ceapa verde tocata marunt. Se pune in bolul in care se va servi ramen si se completeaza cu baza pentru a se obtine supa.
3. Intr-o alta cratita se fierb pastele timp de 1 minut dupa care se scot, se scutura bine de apa si se pun in bolul cu supa.
4. Garnisiti cu bucata de carne de porc pe care ati fiert-o cu cosul de soya si sake si cu orice legume fierte doriti. Se poate adauga si ou fiert taiat pe jumatate sau feli.
Acum ramen-ul este gata. Aici am prezentat o metoda de preparare din regiunea Kanto (Tokyo). Ca specialitate a acestei zone sunt pastele care sunt mai subtiri si baza (supa) clara care nu este grasa.
Va uram pofta buna!




_________________

To the top To the top To the top, come with me


The memories that were carved haven't faded yet
Just giving yourself up to these days that are rolling by
This beating heart is searching for something It's still shaking even now

Even if what you see on the other side of the sky is an endless pain
We don't need the words that are always here
Every day, every night, every time, always That's right
With unshakable feelings

Our voices from those days are calling
To that tomorrow, it starts moving
You can hear it too, right? We don't need a reason
Surely, there isn't only one answer
There's a place we'll get to someday
If there's something I'm proud of So that it'll get to you
I'll go to a world I haven't seen yet



Back to top Go down
View user profile http://arashi-romania.weebly.com/
Ohmiya SK
Admin
avatar

Posts : 1486
Join date : 2010-08-11
Age : 21
Location : Baia Mare

PostSubject: Re: Ramen, Specialitate Japoneza   Wed Sep 08, 2010 8:12 pm

sincer nu imi pot imagina ce gust are =]] adica nu pot sa zic daca ar fi bun sau nu dar stiu ca Oh chan il adora asa ca =]] probabil voi invatza cand voi avea din ce sa il fac dar merci oricum de reteta^^
Back to top Go down
View user profile
 
Ramen, Specialitate Japoneza
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Don't stop :: Japan :: Japanese food-
Jump to: