ARASHI ROMANIA
 
HomeHome  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  
Latest topics
» Gramatica
Tue Dec 23, 2014 4:05 am by Yumi

» Shounen Club Premium [2009.03.29]
Thu Mar 06, 2014 4:00 am by lilichan

» Arashic Forum
Mon Feb 25, 2013 6:15 am by hika86

» Nelămuriri
Tue Sep 11, 2012 4:52 am by Yumi

» Aniversarea forumului
Sun Aug 19, 2012 3:34 am by matsumoto

» Cereri de afiliere
Sun Aug 19, 2012 3:14 am by matsumoto

» Cereri forumuri
Sun Aug 19, 2012 3:12 am by matsumoto

» Schimbari de nick
Sun Aug 19, 2012 3:10 am by matsumoto

» Sugestii
Sun Aug 19, 2012 3:09 am by matsumoto

Top posters
matsumoto
 
Ohmiya SK
 
Mao Inoue
 
KeykoYume
 
Olimp_Tenshi
 
Moony
 
Saito Ryu
 
TeeChan
 
AbbeyXS
 
Stormy_Yume
 

Share | 
 

 . Pui picant Teriyaki .

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Mao Inoue
Admin
avatar

Posts : 1423
Join date : 2010-08-11
Location : ..::Sky Of Love::..

PostSubject: . Pui picant Teriyaki .   Wed Sep 08, 2010 3:27 pm

Categorie: Friptura
Specific: japonez
Timp preparare: rapid
Nr. portii: 4
Calorii: 250 cal.
Status: testat

Mancarea chinezeasca cu betisoare traditionale sau tacamuri clasice, se consuma ca o curiozitate mai intii, dar imediat esti cucerit si vrei sa incerci si alte combinatii-savuroase, inedite asa cum este si acest pui picant Teriyaki. Denumirea acestui pui picant Teriyaki este o combinatie de doua cuvinte japoneze teri si yaki. Daca teri inseamna stralucire, lustru iar yaki copt, fript, va dati seama ce preparat apetisant este acest pui picant Teriyaki. Va sfatuim sa gatiti chinezeste acest pui picant Teriyaki, adica minutios si tenace iar satisfactia finala va fi maxima.


Ingrediente
4 bucati piept de pui (dezosat)

Sos pentru marinat
4 linguri sos soia
2 linguri de zahar
4 linguri sake (vin de orez) dulce
2 lingura sake (vin de orez)
1 catel (mare) de usturoi
1 lingura de ghimbir proaspat, ras pe razatoarea mica
2 linguri ulei

Mod de preparare
Se amesteca ingredientele pentru sosul de marinat intr-un castron (sake-ul si sake-ul dulce se pot inlocui cu o aceeasi cantitate de votca plus apa in parti egale);

Se taie carnea de pui in felii pottrivite, se aplica taieturi in diagonala cu cutitul, se inteapa cu o furculita si se pune la marinat in sosul pregatit, pentru cel putin 30 de minute;

Se pune un pic de ulei intr-o tigaie, la foc moderat si se aseaza bucatile de pui marinat in tigaie, fara a se atinge;

Se tin pe foc 2-3 minute, fara sa se intoarca pe cealalta parte;

Se trece carnea pe o farfurie si se lasa un pic sa se racoreasca, dupa care se pune la loc in tigaie, pe partea neprajita, se toarna sosul de marinat deasupra si se mai lasa la foc domol 10 minute;

Friptura astfel rezultata trebuie sa fie foarte frageda ,glazurata dar nu crocanta;

Se serveste cu orez simplu, eventual presarat cu susan sau alune prajite, felioare de castravete, rosii, patrunjel.



Tips:

In loc de vin de orez, dulce putem pune visinata;

Carnea de pui va fi cu atat mai picanta si mai aromata cu cat o tinem mai mult la marinat.

Back to top Go down
View user profile
Ohmiya SK
Admin
avatar

Posts : 1486
Join date : 2010-08-11
Age : 21
Location : Baia Mare

PostSubject: Re: . Pui picant Teriyaki .   Wed Sep 08, 2010 8:24 pm

oo pare super omoshiroi ^^ si UMAAI Idea pai daca ma duc in China sau in restaurant chinezesc stiu ce sa cer =]]
Back to top Go down
View user profile
 
. Pui picant Teriyaki .
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Don't stop :: Japan :: Japanese food-
Jump to: