ARASHI ROMANIA
 
HomeHome  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  
Latest topics
» Gramatica
Tue Dec 23, 2014 4:05 am by Yumi

» Shounen Club Premium [2009.03.29]
Thu Mar 06, 2014 4:00 am by lilichan

» Arashic Forum
Mon Feb 25, 2013 6:15 am by hika86

» Nelămuriri
Tue Sep 11, 2012 4:52 am by Yumi

» Aniversarea forumului
Sun Aug 19, 2012 3:34 am by matsumoto

» Cereri de afiliere
Sun Aug 19, 2012 3:14 am by matsumoto

» Cereri forumuri
Sun Aug 19, 2012 3:12 am by matsumoto

» Schimbari de nick
Sun Aug 19, 2012 3:10 am by matsumoto

» Sugestii
Sun Aug 19, 2012 3:09 am by matsumoto

Top posters
matsumoto
 
Ohmiya SK
 
Mao Inoue
 
KeykoYume
 
Olimp_Tenshi
 
Moony
 
Saito Ryu
 
TeeChan
 
AbbeyXS
 
Stormy_Yume
 

Share | 
 

 Orase importante

Go down 
AuthorMessage
matsumoto
Admin
avatar

Posts : 2341
Join date : 2010-04-08
Age : 24

PostSubject: Orase importante   Mon Sep 20, 2010 12:48 am

Japonia este o tarã prin excelentã insularã, situatã în nord-vestul oceanului pacific. Japonia este fãrã indoialã statul care a înregistrat cea mai rapidã tranzitie de pe glob de la o putere medievalã la una modernã.

În ceea ce priveste asezarea geograficã, nipon teikoku (tara soarelui rãsare) se întinde pe o suprafatã de 2400 km , în arhipelagul nipon. Este compus din 4 mari insule: Honshu,Shikoku Kyushu si Hokkaido la care se adaugã încã 4000 de insule mai mari sau mai mici. La acestea se mai adaugã arhipelagul Ryukyu cu insula principalã Okinawa , realipitã patriei la 15 mai 1972.

Japonia este a doua putere economicã a lumii, dupã S.U.A.. Din acest punct de vedere Japonia ocupã primul loc în lume în ceea ce priveste productia de otel, industria de constructie a navelor oceanice si a autoturismelor si locul 2 pe glob în ceea ce priveste industria de prelucrare a petrolului.

Japonia este una dintre cele mai populate tari ale lumii. Populatia este de 126,1milioane locuitori,având o densitate de 333,8 locuitori/km2 (locul7). Dupã numãrul de locuitori, Japonia ocupã locul 6 în lume, dupã China, India, Statele Unite ale Americii, Indonezia si Federatia Rusã.

In prezent, orasele japoneze se caracterizeazã printr-un amestec de trãsãturi traditionale si stil american,îndrãznet si puternic. În Japonia se gãsesc peste 150 de orase cu peste 100.000 locuitori si 7 metropole cu peste 1 milion de oameni fiecare, dintre care un megalapalopolis, orasul-port-capitalã, Tokio, cu o populatie de 11,8 milioane de locuitori si formeazã cu regiunea înconjurãtoare si orasele învecinate: Yokohama, Yokosuke, Kowasaki si Chiba-cea mai întinsã aglomeratie urbanã din Asia-peste 16 milioane locuitori-si una dintre cele mai mari din lume. Aproape jumãtate din populatie trãieste în megalopolisul Tokio-Osaka-Nagoya din sud-estul insulei Honshu.

Principalele orase ale Japoniei sunt: Tkio, Yokohama, Nagoya, Osaka, Kobe, Kioto, Kwasaki, Sapporo, Hiroshima, Fukuoka, Sendai. Fiecare dintre ele însumeazã peste 1 milion de locuitori. Toate aceste orase înglobeazã aproximativ 45% din locuitorii tãrii.

Tokio

Este capitala tãrii si în acelasi timp cel mai mare oras al Japoniei. Este un megalapalopolis. Tokio- “ capitala rãsãriteana “ , capitala “tãrii soarelui rãsare” începând cu 1869, s-a transformat într-o strãlucitã metropolã. Orasul a avut de suferit de pe urma cutremurului din 1923 si a bombardamentelor din perioada 1942-1945. In ultimele trei decenii , au apãrut zgârie-norii-primul fiind Kasumigaseki Building , cu 36 de etaje , inaugurat în 1968-grupati în mare parte în cartierul Shinjuku.

Tokio polarizeazã ansamblul industrial Keihin (Yokohama, Kawasaki, Chiba) care asigurã 27% din puterea industrialã a tãrii. Cartierul general al afacerilor comerciale, în mare parte asemãnãtor celor al marilor orase americane este Kanda, sediul marilor bãnci si al marilor societãti comerciale din domeniilor constructiilor navale, masinilor electronice, autoturismelor.

Cea mai impunãtoare constructie o reprezintã turnul televiziunii având 334 m, în partea de vest a orasului. în centrul orasului se gãsesc posta, ministerele, gara centralã, precum si palatul imperial împrejmuit de ziduri medievale si santuri de apã.în partea de nord se desfasoarã cartierul universitãtilor Merji si Nihon, muzeul transporturilor si marele parc Ueno-cu Universitatea Tokio, numeroase muzee si grãdina zoologicã. în estul orasului se gãseste Templul Kannon datând din secolul al-xviii-lea si parcul de distractii Asakusa. În sudul cartierului general se afla parcul Hibya cu cladirea curtii supreme, iar înspre sud-est vestita Ginza, cartierul luxului, hotelurilor si magazinelor universale moderne. Aici se aliniazã cunoscuta stradã “Harumi”, iluminatã feeric. În contrast cu acest cartier, se aflã cartierul Shinjuku denumit “sfârsitul lumii”, un cartier unde predomina mizeria si sãrãcia nu cu mult timp în urmã. acum, însã, a devenit un cartier modern cu peste 1 milion de locuitori.

Tokio este deasemenea cel mai important centru comercial al tãrii , având peste 400 de institutii de învãtãmânt superior, peste 100 de universitãti, 50 de mari biblioteci, academia japoneza(1879), 600 de cinematografe, 2000 de temple.

Din punct de vedere al ramurilor industriale, cele mai dezvoltate sunt: industria chimicã, a cauciucului, a hârtiei, textilã, metalurgia feroasã, industria constuctiilor de masini. Tokio este deasemenea un foarte mare port la Oceanul Pacific, care comunicã direct cu alt mare port, Yokohama. Functia industrialã a megalopolisului este enormã. El concentreazã împreunã cu Kawasaki si Yokohama aproximativ o treime din productia industrialã a tãrii si reprezintã cel mai mare complex pentru japonezi , cu un trafic ce depãseste 80 milioane tone anual. Tokio este unit de Kawasaki într-o masã continuã de uzine si constructii urbane, cartiere muncitoresti. Aici sunt amplasate zeci de mii de întreprinderi si fabrici al cãror fum si gaze nocive acoperã cerul orasului si face imposibilã privirea siluetei splendide a lui fuji-yama (sau fuji-yama), vulcanul sfânt japonez, care este format dintr –un con vulcanic cu înãltimea de 3376 m si care n-a mai erupt din anul 1707. ”Muntele sfânt” reprezintã punctul cel mai înalt al acestei tãri. legat de vulcani, în japonia existã 196 de vulcani, dintre care 30 sunt încã în activitate. Cutremurele si vulcanii gata sã erupã sunt cele mai mari pericole pentru o tarã asa de dezvoltatã cum este Japonia .

Yokohama

Este portul cel mai însemnat al Japoniei, în capitală a districtului Kanagawa, în sudul insulei Honshu si pe coasta vesticã a golfului Tokio. Situat la 20 km în sudul metropolei, orasul-port cu o populatie de 3,3 milioane locuitori reprezintã poarta maritimã a lui Tokio, sau a complexului Reihin el este dotat cu cele mai mari si moderne santiere navale si are un trafic sporit. Este un centru important al industriilor chimice, echipament electronic, industria constructiilor de masini si al rafinãriilor de petrol. În Yokohama, punctele turistice cele mai atractive sunt: templele, altarele de cult, bisericile Christian cu numeroasele grãdini si parcuri, precum si institutiile educationale reprezentate de universitãtile: Yokohama National (1949) si Yokohama City (1949).

Yokohama era la inceput un mic sat cu preocupãri pescãresti, cu o populatie de aproape 350.000 locuitori, când a fost vizitat de amiralul statelor unite ale americii, Matthew Perry în 1854. Portul a început sã înfloreascãca un centru comercial în momentul în care a fost deschis spre comertul exterior. Yokohama a fost aproape în totalitate distrusã în 1923 de un cutremur de pãmânt. Reconstructia gradatã, compensatã cu designerele specifice japoneze, au fãcut cu timpul dintr-un oras aproape distrus unul dintre cele mai frumoase si mai moderne orase ale Japoniei. A fost bombardatã în timpul celui de-al doilea-lea rãzboi mondial. Populatia, în conformitate cu recesãmîntul din 1998, este de 3.325.216 de locuitori.

Osaka

Oras-port cunoscut si sub numele de “Venezia Japoniei” sau “Manchester-ul Orientului” , cu o populatie de peste 2,6 milioane de locuitori, este situat în sudul insulei Honshu, în golful Osaka, pe malul râului Yodo, este capitala districtului Osaka. este o metropolã industrialã specializatã în industria textilă (bumbac), industria feroasã, ind. constructiilor de masini, echipament electronic si ciment. Aici sunt cele mai renumite târguri internationale pentru produsele industriei usoare asiatice. Orasul a crescut si s-a modernizat foarte mult dupã cel de-al doilea rãzboi, unindu-se cu Kobe (1,3 milioane locuitori-dupã sondajul din 1975 ), devenind astfel cel mai mare port de import si centru al industriei grele japoneze. Osaka este un oras dezvoltat si din punct de vedere al turismului pe latura culturalã, în special.astfel, cele mai inportante puncte turistice sunt templele: Tammangu-secolul x, Shitennoji-secolul 6 si Temmangu, oras cu izvoare termale, în apropiere de Osaka. orasul este intersectat de mai multe canale traversate de poduri si câteva parcuri.cel mai mare, parcul Tennoji, contine grãdina botanicã. De asemenea, este “casã“ a teatrelor dramatice din japonia, în special Bunraku - teatrul de marionete. Universitãtile: Osaka (1931), Kansai (1886), Osaka Bay (1949) sunt centrele de învãtãmânt cele mai cunoscute.

De asemenea, are 2 aeroporturi, unul dintre ele, aeroportul international Kansai, deschis în septembrie 1994, pe o insulã artificialã în golful Osaka. noul aeroport este primul în Japonia care se deschide în functie de ceas.

Doi ani mai tîrziu, 10.000 de vieti omenesti au pierit în urma unui puternic cutremur. Orasul a fost devastat de focuri si incendii în anii 1909 si 1912. In Ianuarie 1995, un cutremur de pãmânt a zdruncinat solul insulei Awaji de-a lungul golfului Osaka. Autostrada de pe coasta golfului Osaka a fost distrusã la fel pãtind si stada de comunicatie dintre Osaka si Kobe denumitã Hanshin Expressway. Populatia metropolei la recesãmântul din 1998 a fost de: 2.476.105 locuitori.

Osaka si Kobe formeazã a doua conurbatie, care cu zona urbanã înconjurãtoare, numara circa 11 milioane de locuitori (aproape cît orasul Tokio-capitala tãrii ).

Nagoya

Este o metropolã cu o populatie de aproximativ 2,2 milioane de locuitori, situatã în partea centralã a tãrii, pe coasta sudicã a insulei Honshu si fiind inclusã în districtul Aichi, o conurbatie ce numãrã peste 5 milioane de locuitori.

Industria manufacturierã include ind. feroasã si siderurgicã, ind. chimicã si textilã, ind constructiilor de material rulant si avioane. De-a lungul orasului se aflã castelul Nagoya (construit în 1612, distrus de foc în 1945, reconstruit în 1959) si altarele: Atsuta si Ise, douã dintre cele mai vechi si mai faimoase altare Shinto.

Toate facilitãtile educationale sunt incluse în universitãtile: Nagoya(1939), Meijo(1948), Nanzan(1949), Nagoya City(1950) si institutul tehnologic din Nagoya(1949).

Dezvoltatea orasului a început la începutul secolului al-XVII-lea, când castelul nagoya a fost construit de generalul si totodatã conducãtorul de stat japonez Ieyasu, fondatorul shogunatului Tokugawa. orasul s-a dezvoltat rapid ca centru industrial dupã 1880 si, în 1907, a anexat portul din Atsuta din sud. la fel ca multe orase din Japonia, si Nagoya a fost avariatã în cel de-II-lea rãzboi mondial, ca pasãrea Phoenix, a renãscut din propria cenusã, devenind în zilele noastre, unul dintre cele mai impunãtoare orase ale Japoniei si de ce nu din lumea modernã. Populatia Nagoyei în 1998 a fost de 2.090.340 locuitori.

Hiroshima

Este, din punct de vedere al asezãrii geografice, situat în sud-vestul insulei Honshu, fiind capitala districtului cu acelasi nume, în centrul golfului Hiroshima. Orasul a fost fondat în anul 1594, din 6 insule în delta râului Ota si s-a dezvoltat rapid ca un oras-cetate si centru comercial, si, dupã 1868, a fost propulsat ca principalul centru militar al tãrii. In 6 august 1945, în timpul celui de-II-lea rãzboi mondial, prima bombã atomicã ce urma sã fie aruncatã împotriva pozitiilor inamice, a fost lansatã înspre oras de fortele armate aeriene americane. în conformitate cu estimãrile U.S., 60.000-70.000 de oameni au murit sau au fost declarati dispãruti ca urmare a bombei atomice si multi altii au devenit, dupã aceasta, invalizi.

În 1940, populatia orasului era de 343.700 locuitori. bomba a distrus, de asemenea, mai mult de 10 km2 din oras, distrugând circa 68% din clãdirile Hiroshimei, alte 24% au fost avariate. În fiecare 6 august începând cu 1947, sute de mii de oameni participã la manifestãri în “parcul memorial al pãcii”, construit exact în locul în care a explodat bomba. În 1949, japonezii au denumit Hiroshima ca fiind “altarul international al pãcii”.

Dupã rãzboi, orasul a fost construit din temelii si activitãti economice au început sã se desfãsoare. Industria constructiilor de masini si industria conservelor sunt cele mai dezvoltate ramuri industriale ale orasului. Zona, cu toate cã este muntoasã, reprezintã o vale fertilã, bogatã si producãtoare de grâu. Populatia orasului Hiroshima a fost, în 1998, de: 1.098.614 locuitori.

Kobe

Este oras si mare port comercial al Japoniei, capitala regiunii Hyogo, în sud-vestul insulei Honshu, în golful Osaka, lângã orasul Osaka. Începând cu anul 1890, câteva orase incluzând Hyogo au fost incluse în (absorbite de) Kobe.

Productia agricolã a localitãtii include plantatii de orez si alte culturi de grâne, fructe, vegetale si chiar tei. Constructiile de vapoare si bãrci si produsele din cauciuc reprezintã principalele industrii ale orasului. Chimicale, masini si trenuri, echipament electronic, textile, zahar rafinat, de asemenea, se produc aici.

În zona muntilor Rokko au fost construite resedintele suburbane si hotelurile Japoneze. Multe biserici Christian, Shinto si temple si altare budiste, douã faimoase statui ale lui Buddha, un interesant muzeu de arte si un muzeu municipal cu o larga colectie ce trateazã interferentele cu cultura vestica se gãsesc in Kobe.

Universitatea Kobe (1949) este, de asemenea, localizatã aici. Fondatã in 1902, facultatea de comert din Kobe a devenit universitatea de economie (in 1944) si apoi încorporatã în alte patru colegii sub numele pe care îl poartã si acum. Orasul nu a fost important pânã în 1860, când Japonia a deschis piata straina. Înainte de aceasta, Hyogo, care acum este parte din Kobe, a fost mai multe secole cel mai mare port al Japoniei.

Pe 17 ianuarie 1995, un puternic cutremur a trecut pe sub Insula Awaji, traversând golful spre Kobe. cutremurul a cauzat distrugeri ale unor clãdiri si poduri si a dat nastere unor incendii. În total , aproape 6400 de oameni au murit si mai mult de 30000 au fost spitalizate. Mai mult de 30000 de clãdiri au fost avriate din cauza cutremurului si a incendiilor rezultate.

Kyoto

Oras situat in sudul insulei Honshu, capitala regiunii urbane Kyoto, lângã Osaka, este faimos pentru mestesugurile cu fire de mãtase, bronz, portelan, chimicale, echipament electronic.de asemenea, orasul include si o firmã de constructii a pãrtilor componente de avion.

Centru cultural si religios de frunte al Japoniei, orasul contine peste 2.000 temple si altare vechi, 37 de universitãti si colegii si 24 de muzee. Kyoto este cunoscut si pentru splendidele festivale anuale si pentru superbele grãdini. Tot în aceastã zonã se aflã si castelul Nijo, palatul imperial Kyoto, morminte foarte vechi, universitatea Kyoto (1897) si numeroase muzee.

Kyoto servea ca o capitatã imperialã a Japoniei, aproape continuu, între 794-1868, când sediul administrativ a fost mutat la Tokio. O importatã culturalã ar fi ruinele din urma bombardamentelor din cel de-II-lea rãzboi mondial. Populatia (1998): 1.389.863 locuitori.

Chiba

Capitala regiunii Chiba, este amplasatã în sud-estul insulei Honshu si totodatã în extremitatea de nord-est a golfului Tokio. Chiba este un important nod feroviar care leagã Tokio de peninsula Boso. coasta de nord a golfului Tokio dintre Urayasu si Kisarazu s-a transformat într-o zonã industrialã în ceea ce priveste petrochimia, constructiile navale, ind. siderurgicã numitã Keiyo (Tokio-Chiba).

Chiba a avut o mare termocentralã si de asemenea fabrici care produceau obiecte din fier si otel, tesãturi din bumbac, precum si o fabricã de hârtie. Crescãtorii de peşte se aflã în vecinãtatea acestui oras. Universitatea din Chiba, a fost fondatã în 1949, fiind un puternic centru universitar. Templul Chiba este cel mai vechi obiectiv turistic al orasului fondat în 709. Populatia în 1998: 851.843 locuitori.

Fukuoka

Este capitalã a regiunii cu acelasi nume, situatã în nord-vestul insulei Kiushu din golful Hakata. orasul, împãrtit de râul Naka, include Fukuoka, pe latura vesticã, un oras-cetate al familiilor de baroni feudali datând din 1601 si Hakata, pe latura esticã, un spatiu comercial a cãrei importantã în sec. al-XVII-lea, era poarta Japonezã spre China.

Orasul este cel mai apropiat mare port al Japoniei de continentul Asiatic si este un important centru manufacturier pentru produse din mãtase, pãpusi, portelan, electronicã, hârtie.

De-a lungul golfului Hakata se aflã rãmãsitele zidului de apãrare de 3 metri, construit în secolul al-XVIII-lea pentru a proteja orasul de invaziile armatelor mongole. tot în oras, ca obictive turistice pot fi enumerate: Universitatea Kiushu (1911) si Universitatea Fukuoka, datând din anul 1934. Populatia (1998): 1.260.371 locuitori.

Orasele din arhipelagul japonez au cunoscut o dezvoltare accentuatã dupã cel de-al-II-lea rãzboi mondial, fiind printre cele mai dezvoltate orase din lume din punct de vedere economic.

_________________

To the top To the top To the top, come with me


The memories that were carved haven't faded yet
Just giving yourself up to these days that are rolling by
This beating heart is searching for something It's still shaking even now

Even if what you see on the other side of the sky is an endless pain
We don't need the words that are always here
Every day, every night, every time, always That's right
With unshakable feelings

Our voices from those days are calling
To that tomorrow, it starts moving
You can hear it too, right? We don't need a reason
Surely, there isn't only one answer
There's a place we'll get to someday
If there's something I'm proud of So that it'll get to you
I'll go to a world I haven't seen yetBack to top Go down
View user profile http://arashi-romania.weebly.com/
Mao Inoue
Admin
avatar

Posts : 1423
Join date : 2010-08-11
Location : ..::Sky Of Love::..

PostSubject: Re: Orase importante   Tue Sep 28, 2010 9:12 pm

Tokyo.Back to top Go down
View user profile
 
Orase importante
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Don't stop :: Japan :: About Japan-
Jump to: