ARASHI ROMANIA
 
HomeHome  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  
Latest topics
» Gramatica
Tue Dec 23, 2014 4:05 am by Yumi

» Shounen Club Premium [2009.03.29]
Thu Mar 06, 2014 4:00 am by lilichan

» Arashic Forum
Mon Feb 25, 2013 6:15 am by hika86

» Nelămuriri
Tue Sep 11, 2012 4:52 am by Yumi

» Aniversarea forumului
Sun Aug 19, 2012 3:34 am by matsumoto

» Cereri de afiliere
Sun Aug 19, 2012 3:14 am by matsumoto

» Cereri forumuri
Sun Aug 19, 2012 3:12 am by matsumoto

» Schimbari de nick
Sun Aug 19, 2012 3:10 am by matsumoto

» Sugestii
Sun Aug 19, 2012 3:09 am by matsumoto

Top posters
matsumoto
 
Ohmiya SK
 
Mao Inoue
 
KeykoYume
 
Olimp_Tenshi
 
Moony
 
Saito Ryu
 
TeeChan
 
AbbeyXS
 
Stormy_Yume
 

Share | 
 

 Turismul

Go down 
AuthorMessage
matsumoto
Admin
avatar

Posts : 2341
Join date : 2010-04-08
Age : 24

PostSubject: Turismul   Mon Sep 20, 2010 1:07 am

Turismul în Japonia se caracterizează atât printr-un sector vibrant intern, cât şi prin vizita a peste 8 milioane de turişti străini anual, 3/4 din aceştia veniind din Asia. Dacă ne uităm la proporţia dintre numărul de turişti străini care vizitează Japonia şi cel al turiştilor japonezi care vizitează ţări străine, Japonia se află pe ultimul loc în cadrul ţărilor din grupul G8. Japonia este cea mai populară destinaţie pentru călătorii externe pentru coreenii de sud şi taiwanezi. În ultimii ani, Japonia a devenit destinaţie turistică de iarnă pentru mulţi vizitatori din ţările învecinate şi australieni, care merg de exemplu la schiat la Niseko în Hokkaidō.
ISTORIA TURISMULUI IN JAPONIA
În timpul erei feudale, adică înainte de Restauraţia Meiji, călătoriile în interiorul Japoniei pentru oamenii de rând erau strict reglementate. Se putea merge doar prin aşa-zisele shukuba, care erau staţii de poştă, unde călătorii trebuiau să prezinte actele necesare. Iar călătorilor străini vizitarea Japoniei le era interzisă total.
Odată cu Restauraţia Meiji, şi cu construirea unui sistem de cale ferată, turismul intern s-a dezvoltat tot mai mult, iar străinilor l-i s-a permis să viziteze ţara.
În 1887 a fost înfiinţată Kihinkai (貴賓会?), o agenţie de stat care avea un rol coordonartor în promovarea turismului. Un alt punct de reper în acest sens a fost promulgarea unei legi pentru stimularea construcţiei de hoteluri, din 1907, datorită căreia Ministerul Căilor Ferate a început să construiască hoteluri publice în toate regiunile ţării.
TURISMUL DE AZI
Turismul este o ramură vitală a economiei şi societăţii japoneze moderne, dar trebuie menţionat faptul că majoritatea amenajărilor turistice din Japonia îi vizează mai degrabă pe turiştii japonezi decât pe cei străini. Excepţii în acest sens sunt eventual Kyoto şi Tokio.
Japonezii, având concedii relativ scurte şi care se iau de obicei odată cu ceilalţi angajaţi ai firmei, călătoresc mai ales în trei perioade ale anului: aşa-numita „Săptămână de aur” de la sfârşitul lunii aprilie la începutul lunii mai, săptămâna „O-Bon” de la mijlocul lui iulie/august şi sfârşitul anului/începutul anului nou.
Călătorii mai lungi de o săptămână sunt rare pentru cei ce lucrează, ele fiind posibile doar pentru studenţi, pensionari şi casnice.
Călătoriile cu întoarcerea în aceeaşi zi sau în ziua următoare sunt cele mai des întâlnite la japonezi. Pentru cei rămaşi acasă se cumpără cadouri (numite o-miyage), de obicei dulciuri sau produse alimentare specifice regiunii vizitate. Foarte multe călătorii interne au ca ţel băi termale (numite onsen), foarte iubite de japonezi. Se stă peste noapte la hotel, ryokan (hotel stil japonez), minshuku (un fel de han).
Ca ţară de destinaţie a turismului internaţional, în 2008 Japonia a fost pe locul 28 într-un clasament privind cele mai populare destinaţii turistice din lume.

_________________

To the top To the top To the top, come with me


The memories that were carved haven't faded yet
Just giving yourself up to these days that are rolling by
This beating heart is searching for something It's still shaking even now

Even if what you see on the other side of the sky is an endless pain
We don't need the words that are always here
Every day, every night, every time, always That's right
With unshakable feelings

Our voices from those days are calling
To that tomorrow, it starts moving
You can hear it too, right? We don't need a reason
Surely, there isn't only one answer
There's a place we'll get to someday
If there's something I'm proud of So that it'll get to you
I'll go to a world I haven't seen yetBack to top Go down
View user profile http://arashi-romania.weebly.com/
 
Turismul
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Don't stop :: Japan :: About Japan-
Jump to: