ARASHI ROMANIA
 
HomeHome  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  
Latest topics
» Gramatica
Tue Dec 23, 2014 4:05 am by Yumi

» Shounen Club Premium [2009.03.29]
Thu Mar 06, 2014 4:00 am by lilichan

» Arashic Forum
Mon Feb 25, 2013 6:15 am by hika86

» Nelămuriri
Tue Sep 11, 2012 4:52 am by Yumi

» Aniversarea forumului
Sun Aug 19, 2012 3:34 am by matsumoto

» Cereri de afiliere
Sun Aug 19, 2012 3:14 am by matsumoto

» Cereri forumuri
Sun Aug 19, 2012 3:12 am by matsumoto

» Schimbari de nick
Sun Aug 19, 2012 3:10 am by matsumoto

» Sugestii
Sun Aug 19, 2012 3:09 am by matsumoto

Top posters
matsumoto
 
Ohmiya SK
 
Mao Inoue
 
KeykoYume
 
Olimp_Tenshi
 
Moony
 
Saito Ryu
 
TeeChan
 
AbbeyXS
 
Stormy_Yume
 

Share | 
 

 Obiective tursitice

Go down 
AuthorMessage
matsumoto
Admin
avatar

Posts : 2341
Join date : 2010-04-08
Age : 24

PostSubject: Obiective tursitice    Mon Sep 20, 2010 1:08 am

Cea mai impunătoare constructie o reprezintă turnul televiziunii având 334 m, în partea de vest a orasului. În centrul orasului se găsesc posta, ministerele, gara centrală, precum si Palatul Imperial împrejmuit de ziduri medievale si santuri de apă. În partea de nord se desfasoară cartierul universitătilor Merji si Nihon, Muzeul transporturilor si marele parc Ueno - cu Universitatea Tokio, numeroase muzee si grădina zoologică. În estul orasului se găseste Templul Kannon datând din secolul al XVIII-lea si parcul de distractii Asakusa. În sudul cartierului general se afla parcul Hibya cu cladirea Curtii Supreme, iar înspre sud-est vestita Ginza, cartierul luxului, hotelurilor si magazinelor universale moderne. Aici se aliniază cunoscuta stradă "Harumi", iluminată feeric. În contrast cu acest cartier, se află cartierul Shinjuku denumit "sfârsitul lumii", un cartier unde predomina mizeria si sărăcia nu cu mult timp în urmă. acum, însă, a devenit un cartier modern cu peste 1 milion de locuitori.

Tokio este deasemenea cel mai important centru comercial al tării , având peste 400 de institutii de învătământ superior, peste 100 de universităti, 50 de mari biblioteci, academia japoneza(1879), 600 de cinematografe, 2000 de temple.

Fuji-yama (sau fuji-yama), vulcanul sfânt japonez, care este format dintr -un con vulcanic cu înăltimea de 3376 m si care n-a mai erupt din anul 1707. "Muntele sfânt" reprezintă punctul cel mai înalt al acestei tări. legat de vulcani, în japonia există 196 de vulcani, dintre care 30 sunt încă în activitate. Cutremurele si vulcanii gata să erupă sunt cele mai mari pericole pentru o tară asa de dezvoltată cum este Japonia .

Yokohama este portul cel mai însemnat al Japoniei, în capitala a districtului Kanagawa, în sudul insulei Honshu si pe coasta vestică a golfului Tokio. Situat la 20 km în sudul metropolei, orasul-port cu o populatie de 3,3 milioane locuitori reprezintă poarta maritimă a lui Tokio, sau a complexului Reihin el este dotat cu cele mai mari si moderne santiere navale si are un trafic sporit. În Yokohama, punctele turistice cele mai atractive sunt: templele, altarele de cult, bisericile Christian cu numeroasele grădini si parcuri, precum si institutiile educationale reprezentate de Universitătile: Yokohama National (1949) si Yokohama City (1949).

Osaka
Oras-port cunoscut si sub numele de "Venezia Japoniei" sau "Manchester-ul Orientului" , cu o populatie de peste 2,6 milioane de locuitori, este situat în sudul insulei Honshu, în golful Osaka, pe malul râului Yodo, este capitala districtului Osaka. Orasul a crescut si s-a modernizat foarte mult după cel de-al doilea război, unindu-se cu Kobe (1,3 milioane locuitori-după sondajul din 1975 ), devenind astfel cel mai mare port de import si centru al industriei grele japoneze. Osaka este un oras dezvoltat si din punct de vedere al turismului pe latura culturală, cele mai inportante puncte turistice fiind templele: Tammangu – secolul al X-lea, Shitennoji - secolul al VI-lea si Temmangu, oras cu izvoare termale, în apropiere de Osaka. Orasul este intersectat de mai multe canale traversate de poduri si câteva parcuri. Cel mai mare, parcul Tennoji, contine grădina botanică. De asemenea, este "casă" a teatrelor dramatice din Japonia, în special Bunraku - teatrul de marionete. Universitătile: Osaka (1931), Kansai (1886), Osaka Bay (1949) sunt centrele de învătământ cele mai cunoscute.
De asemenea, are 2 aeroporturi, unul dintre ele, Aeroportul International Kansai, deschis în septembrie 1994, pe o insulă artificială în golful Osaka. Noul aeroport este primul în Japonia care se deschide în functie de ceas.

Nagoya este o metropolă cu o populatie de aproximativ 2,2 milioane de locuitori, situată în partea centrală a tării, pe coasta sudică a insulei Honshu si fiind inclusă în districtul Aichi, o conurbatie ce numără peste 5 milioane de locuitori.
De-a lungul orasului se află castelul Nagoya (construit în 1612, distrus de foc în 1945, reconstruit în 1959) si Altarele Atsuta si Ise, două dintre cele mai vechi si mai faimoase altare Shinto.
Toate facilitătile educationale sunt incluse în universitătile: Nagoya(1939), Meijo(1948), Nanzan (1949), Nagoya City (1950) si institutul tehnologic din Nagoya (1949).

Hiroshima
Este, din punct de vedere al asezării geografice, situat în sud-vestul insulei Honshu, fiind capitala districtului cu acelasi nume, în centrul golfului Hiroshima. Orasul a fost fondat în anul 1594, din 6 insule în delta râului Ota si s-a dezvoltat rapid ca un oras-cetate si centru comercial, si, după 1868, a fost propulsat ca principalul centru militar al tării. In 6 august 1945, în timpul celui de-II-lea război mondial, prima bombă atomică ce urma să fie aruncată împotriva pozitiilor inamice, a fost lansată înspre oras de fortele armate aeriene americane. În fiecare 6 august începând cu 1947, sute de mii de oameni participă la manifestări în "Parcul memorial al păcii", construit exact în locul în care a explodat bomba. În 1949, japonezii au denumit Hiroshima ca fiind "altarul international al păcii".

Kobe
Este oras si mare port comercial al Japoniei, capitala regiunii Hyogo, în sud-vestul insulei Honshu, în golful Osaka, lângă orasul Osaka. Începând cu anul 1890, câteva orase incluzând Hyogo au fost incluse în (absorbite de)
În zona muntilor Rokko au fost construite resedintele suburbane si hotelurile Japoneze. Multe biserici Christian, Shinto si temple si altare budiste, două faimoase statui ale lui Buddha, un interesant Muzeu de arte si un Muzeu municipal cu o larga colectie ce tratează interferentele cu cultura vestica se găsesc in Kobe.
Universitatea Kobe (1949) este, de asemenea, localizată aici.

Kyoto
Oras situat in sudul insulei Honshu, capitala regiunii urbane Kyoto, lângă Osaka, este faimos pentru mestesugurile cu fire de mătase, bronz, portelan, chimicale, echipament electronic. De asemenea, orasul include si o firmă de constructii a părtilor componente de avion.
Centru cultural si religios de frunte al Japoniei, contine peste 2.000 temple si altare vechi, 37 de universităti si colegii si 24 de muzee. Kyoto este cunoscut si pentru splendidele festivale anuale si pentru superbele grădini. Tot în această zonă se află si castelul Nijo, Palatul Imperial Kyoto, morminte foarte vechi, universitatea Kyoto (1897).
Kyoto servea ca o capitală imperială a Japoniei, aproape continuu, între 794-1868, când sediul administrativ a fost mutat la Tokio. O importată culturală ar fi ruinele din urma bombardamentelor din cel de-II-lea război mondial.

Chiba
Capitala regiunii Chiba, este amplasată în sud-estul insulei Honshu si totodată în extremitatea de nord-est a golfului Tokio. Chiba este un important nod feroviar care leagă Tokio de peninsula Boso. Universitatea din Chiba a fost fondată în 1949, fiind un puternic centru universitar. Templul Chiba este cel mai vechi obiectiv turistic al orasului fondat în 709.

Fukuoka
Este capitală a regiunii cu acelasi nume, situată în nord-vestul insulei Kiushu din golful Hakata. orasul, împărtit de râul Naka, include Fukuoka, pe latura vestică, un oras-cetate al familiilor de baroni feudali datând din 1601 si Hakata, pe latura estică, un spatiu comercial a cărei importantă în sec. al-XVII-lea era Poarta Japoneză spre China.
De-a lungul golfului Hakata se află rămăsitele zidului de apărare de 3 metri, construit în secolul al-XVIII-lea pentru a proteja orasul de invaziile armatelor mongole. Tot în oras, ca obiective turistice pot fi enumerate: Universitatea Kiushu (1911) si Universitatea Fukuoka, datând din anul 1934.

Templul Meiji Jingu, construit în 1920, în memoria împăratului ce a dat numele celei mai înfloritoare epoci, Meiji, a devenit simbol, loc al pelerinajelor naţionale, al rugăciunilor pentru pace şi prosperitate. Ars în al doilea război mondial, a fost reconstruit în 1958, prin eforturile unite ale tuturor japonezilor, admiratori deopotrivă ai Împăratului Meiji şi ai Împărătesei Shoken. În fiecare an, pe data de 3 noiembrie are loc aici festivalul dedicat zilei de naştere a împăratului. Templul principal, în stil "Nagarezukuri", se ridică deasupra pădurii Yoyogy, în care sunt presărate temple secundare, cu arhitectura îmbinată armonios (Trezoreria, Coridorul rugăciunilor, ce poate cuprinde peste 1000 de credincioşi), şi păstrează, alături de grădina cu irişi, vechea atmosferă din jurul împăratului.

_________________

To the top To the top To the top, come with me


The memories that were carved haven't faded yet
Just giving yourself up to these days that are rolling by
This beating heart is searching for something It's still shaking even now

Even if what you see on the other side of the sky is an endless pain
We don't need the words that are always here
Every day, every night, every time, always That's right
With unshakable feelings

Our voices from those days are calling
To that tomorrow, it starts moving
You can hear it too, right? We don't need a reason
Surely, there isn't only one answer
There's a place we'll get to someday
If there's something I'm proud of So that it'll get to you
I'll go to a world I haven't seen yetBack to top Go down
View user profile http://arashi-romania.weebly.com/
MitzuryPosts : 39
Join date : 2010-09-08
Age : 24
Location : Ploiesti Romania

PostSubject: Re: Obiective tursitice    Sun Sep 26, 2010 4:14 am


Tokyo
Fuji-Yama
Yokohama
Osaka
Hiroshima
Nagoya
Kobe
Kyoto
Chiba
Chiba
Fukuoka
Meiji Jingu
edit by admin poti pune toata cdourile intr-un mesaj ... cum am mai spus nu mai face dublu post fiindca o sa fie de rau ... regulile sunt reguli...imi pare rau .
Back to top Go down
View user profile http://emmjustemm.blogspot.com/http://mpq12345.hi5.com
MitzuryPosts : 39
Join date : 2010-09-08
Age : 24
Location : Ploiesti Romania

PostSubject: Re: Obiective tursitice    Sun Sep 26, 2010 4:33 am

Nam vrut sa pun de 2 ori dar numi aparea pozele si am crez k nu au mers.Imi cer scuze
Back to top Go down
View user profile http://emmjustemm.blogspot.com/http://mpq12345.hi5.com
matsumoto
Admin
avatar

Posts : 2341
Join date : 2010-04-08
Age : 24

PostSubject: Re: Obiective tursitice    Sun Sep 26, 2010 4:35 am

e ok ... acest ultim dublu post se accepta daca ai probleme trimite mie un mesaj sau intreaba pe oricine pe forum .
si daca mai ai poze dai "editeaza" si pune codul in continuare
imi cer si eu scuze ca am deletat posturile dar am pus tot intr-unul singur .

_________________

To the top To the top To the top, come with me


The memories that were carved haven't faded yet
Just giving yourself up to these days that are rolling by
This beating heart is searching for something It's still shaking even now

Even if what you see on the other side of the sky is an endless pain
We don't need the words that are always here
Every day, every night, every time, always That's right
With unshakable feelings

Our voices from those days are calling
To that tomorrow, it starts moving
You can hear it too, right? We don't need a reason
Surely, there isn't only one answer
There's a place we'll get to someday
If there's something I'm proud of So that it'll get to you
I'll go to a world I haven't seen yetBack to top Go down
View user profile http://arashi-romania.weebly.com/
Mao Inoue
Admin
avatar

Posts : 1423
Join date : 2010-08-11
Location : ..::Sky Of Love::..

PostSubject: Re: Obiective tursitice    Sun Sep 26, 2010 3:50 pm

Foarte frumoase pozele . Iubesc aceasta tara. I love youBack to top Go down
View user profile
matsumoto
Admin
avatar

Posts : 2341
Join date : 2010-04-08
Age : 24

PostSubject: Re: Obiective tursitice    Sun Sep 26, 2010 6:19 pm

Si eu o iubesc ^^
_________________

To the top To the top To the top, come with me


The memories that were carved haven't faded yet
Just giving yourself up to these days that are rolling by
This beating heart is searching for something It's still shaking even now

Even if what you see on the other side of the sky is an endless pain
We don't need the words that are always here
Every day, every night, every time, always That's right
With unshakable feelings

Our voices from those days are calling
To that tomorrow, it starts moving
You can hear it too, right? We don't need a reason
Surely, there isn't only one answer
There's a place we'll get to someday
If there's something I'm proud of So that it'll get to you
I'll go to a world I haven't seen yetBack to top Go down
View user profile http://arashi-romania.weebly.com/
Mao Inoue
Admin
avatar

Posts : 1423
Join date : 2010-08-11
Location : ..::Sky Of Love::..

PostSubject: Re: Obiective tursitice    Tue Sep 28, 2010 9:10 pm

Back to top Go down
View user profile
Sponsored content
PostSubject: Re: Obiective tursitice    

Back to top Go down
 
Obiective tursitice
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Don't stop :: Japan :: About Japan-
Jump to: