ARASHI ROMANIA
 
HomeHome  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  
Latest topics
» Gramatica
Tue Dec 23, 2014 4:05 am by Yumi

» Shounen Club Premium [2009.03.29]
Thu Mar 06, 2014 4:00 am by lilichan

» Arashic Forum
Mon Feb 25, 2013 6:15 am by hika86

» Nelămuriri
Tue Sep 11, 2012 4:52 am by Yumi

» Aniversarea forumului
Sun Aug 19, 2012 3:34 am by matsumoto

» Cereri de afiliere
Sun Aug 19, 2012 3:14 am by matsumoto

» Cereri forumuri
Sun Aug 19, 2012 3:12 am by matsumoto

» Schimbari de nick
Sun Aug 19, 2012 3:10 am by matsumoto

» Sugestii
Sun Aug 19, 2012 3:09 am by matsumoto

Top posters
matsumoto
 
Ohmiya SK
 
Mao Inoue
 
KeykoYume
 
Olimp_Tenshi
 
Moony
 
Saito Ryu
 
TeeChan
 
AbbeyXS
 
Stormy_Yume
 

Share | 
 

 ...:::OVA:::...

Go down 
AuthorMessage
matsumoto
Admin
avatar

Posts : 2341
Join date : 2010-04-08
Age : 24

PostSubject: ...:::OVA:::...   Mon Sep 20, 2010 1:23 am

Original Video Animation, Animaţia Video Originală (オリジナル・ビデオ・アニメーション Orijinaru bideo animēshon?), abreviat OVA (オーブイエー sau オーヴィーエー ōbuiē sau ōvīē?) (şi câteodată OAV de către vorbitorii englezei sau, corespondentul românesc, AVO ), este un termen - originând din animaţia japoneză (anime) - pentru filme animate şi seriale făcute special pentru a fi lansate în format de video domestic. Majoritatea OVA-urilor sunt lansate direct-pe-video, fără a fi difuzate anterior la TV sau în cinematografe, deşi, sunt ocazii mai rare când, de exemplu, prima parte a unei serii OVA a fost difuzată din motive promoţionale. Titlurile OVA erau original disponibile în formatul VHS, devenind mai târziu populare pe LaserDisc şi eventual pe DVD.
FORMAT
La fel ca seriile anime create pentru a fi televizate, OVA sunt împărţite în episoade. Formatele media OVA (casete video, DVD-uri) sunt vândute conţinând un singur episod. Durata episoadelor variază de la titlu la titlu, şi poate varia de la câteva minute la două ore sau mai mult. O durată de 30 de minute este foarte comună, dar aceasta nu este o regulă. În unele cazuri, durata episoadelor într-un OVA specific poate varia foarte mult ( în GaoGaiGar FINAL, primele 6 episoade au o durată de 30 de minute, pe când ultimele 2 episoade sunt de 40 respectiv 50 de minute; OVA Key the Metal Idol formată din 15 episoade separate, cu durate de la 20 de minute la aproape două ore fiecare). O serie OVA poate conţine un singur episod ( esenţial un film direct-to-video) sau o duzină. Probabil cea mai lungă serie OVA creată vreodată este Legenda eroilor galactici, care conţine 110 episoade principale şi 52 episoade gaiden.
Multe seri populare sunt animate la început ca OVA, şi apoi devin serii de televiziune populare sau filme. De exemplu, Tenchi Muyo!, a început ca OVA pentru ca mai târziu să fie extinsă în mai multe serii TV, trei filme, şi numeroase alte serii bazate pe poveste. Alte lansări OVA sunt create ca continuări, poveşti paralele, colecţii de videoclipuri muzicale, sau episoade bonus care continuă serii TV sau filme, precum Iubeşte-o pe Hina din nou şi Ploaia lupului.
Animaţia OVA este cunoscută pentru calitatea ridicată a producţiilor. Titlurile OVA având în general un buget mai mare pe episod decât o serie TV; de aceea şi calitatea tehnică a animaţiei este cel mai adesea superioară faţă de o serie TV; ocazional chiar pară cu cea a filmelor animate.
Titlurile OVA sunt cunoscute şi pentru intrigile detaliate şi dezvoltarea personajelor care poate rezulta datorită libertăţii creative oferită scenariştilor şi directorilor, ridicată faţă de alte formate. Deoarece episoadele OVA şi seria pot avea orice durată, directorul poate avea cât timp doreşte pentru a prezenta povestea. Există mai mult timp pentru o prezentare a istoriei unui personaj şi relaţiei protagonist-intrigă. Acest lucru este în contrast cu o serie TV care trebuie să încheie un episod în 22 de minute, sau filme care rar au o durată mai mare de două ore. Totodată nu există nevoia de a se produce "conţinut filler" pentru a extinde o intriga scurtă într-o serie TV. Titlurile OVA sunt create cel mai adesea pentru o audienţă specifică, pe când seriile TV şi filmele se adresează unei audienţe generale, iar seriile OVA nu sunt afectate de restricţii de conţinut sau cenzura ( pentru violenţă, nuditate, sau limbaj) aplicată seriilor de televiziune.
OVA se adresează tipic fanilor anime de gen masculin. Bandai Visual a afirmat într-o conferinţă în 2004 (pentru noile serii OVA adresate femeilor) că aproape 50% din clienţi care le-au cumpărat DVD anime în trecut erau bărbaţi între 25-40 de ani, pe când doar 13% din clienţi erau femei de toate vârstele. Aceste statistici fac referire la DVD-uri în general, nu numai serii OVA, dar evidentiază tendinţele generale. Nikkei Business Publications a precizat într-un comunicat de presă că DVD-urile anime sunt în general cumpărate de către adulţi între 25-40 de ani. Seriile OVA adresate special femeilor sunt foarte puţine, dar există, un exemplu fiind Earthian.
De obicei, un volum costă 5800–9800 yen din 2006, mai scump decât alte DVD-uri anime, deşi unele sunt mai ieftine, Ova (Mobile Police Patlabor (1988) având un preţ de 4800 yen pentru volum).
Unele OVA, bazate pe serii de televiziune ( mai ales cele bazate pe serii manga) pot fi create pentru a finaliza intriga unei serii, lucru nereuşit în timplul seriei. Rurouni Kenshin OVA, drept exemplu, evidenţiază multe din caracteristicile unui OVA: se bazează pe capitole din seria manga care nu au fost adaptate în seria anime, avea animaţii de calitate superioară, erau mult mai violente, şi au fost realizate într-un stil mai sumbru şi realistic decât episoadele televizate.
Majoritatea titlurilor OVA sunt compuse din 4–8 episoade şi tind să aibă o intrigă complexă şi continuă care este apreciată mai bine dacă toate episoadele sunt vizionate consecutiv. Acest lucru este în contrast cu o serie TV, care conţine în general multe "mini-poveşti" care sunt conectate într-un anumit mod, şi nu fac parte dintr-o intrigă unificată. Multe titluri OVA pot fi considerate "filme lungi" care sunt lansate în părţi. Datele lansărilor pot varia, deoarece unele serii pot progresa mai încet cu 1-2 episoade pe an. Unele titluri OVA cu un orar al lansărilor mai extins ajung să rămână neterminate datorite lipsei vânzărilor sau lipsei de suport din partea fanilor.
Sunt multe OVA de un episod. De obicei, o astfel de OVA este o poveste înrudită cu o serie TV care a devenit populară. În cel mai timpuriu stagiu din istoria OVA (ani 1980), OVA de un episod nu erau rare. Sute de serii manga care erau populare, dar nu destul pentru o serie TV, erau adaptate într-un episod OVA (uneori foarte scurt) sau chiar mai multe.
ISTORIE
OVA-urile au apărut la sfârşitul anilor 1970. Pe măsură ce aparatele cu casetă video au devenit o dependinţă larg răspândită în locuinţele japoneze, industria japoneză de anime a crescut la proporţii monstruoase. Cererea pentru anime era masivă, atât de mare încât consumatorii s-ar fi dus de bună voie, direct la magazinele video, pentru a cumpăra animaţii noi pe loc. În timp ce "direct-pe-video" era un peiorativ în Statele Unite ale Americii pentru lucrări care nu reuşeau să ajungă la TV sau cinema, în Japonia cererea era aşa de mare încât direct-pe-video a devenit o necesitate. Multe seriale populare şi influente precum Criza Gumei de Mestecat şi Tenchi Muyo! au fost lansate direct pe video ca OVA-uri.
Cea mai îndepărtată cunoscută tentativă de a lansa primul OVA a fost Pisica Verde a lui Osamu Tezuka (parte a seriilor Cărţilor Leilor) in 1983, deşi nu poate fi considerată ca fiind prima OVA din moment ce caseta VHS se poate să nu fi fost disponibilă imediat, pe lângă faptul că seria era incompletă. Aşadar, prima lansare oficială OVA care să fie atestată astfel a fostDallos din 1983, regizată de Mamoru Oshii şi lansată de Bandai. Alte OVA-uri timpurii faimoase, având premiera la scurt timp după aceea, au fost Luptă!! Iczer Unu şi Megazone 23 cel original. Alte companii au fost rapide la preluarea ideii, şi pe la mijlocul către sfârşitul anilor 1980 piaţa era inundată cu OVA-uri. În acest timp, cele mai multe serii OVA erau noi, titluri de sine stătătoare.
Pe măsură ce economia Japoniei se înrăutăţea în anii 1990, inundaţia de noi titluri OVA s-a redus la un picurat. OVA-urile erau făcute încă, dar în numere mai mici. Multe seriale TV anime ţin un număr economic de treisprezece (13) episoade mai degrabă decât tradiţionalul de douăzeci şi şase (26) de episoade pe sezon. Noile titluri erau adesea proiectate să fie lansate la TV dacă se apropiau de aceste lungimi. Pe deasupra, popularitatea crescândă a reţelelor prin cablu şi satelit (cu regulile de cenzură mai puţin stricte tipice lor) a permis multor titluri noi să fie difuzate direct către public când anterior aceasta ar fi fost imposibil. Aşadar multe seriale violente, ecchi, şi fanservice au devenit seriale TV obişnuite când anterior aceste titluri ar fi fost OVA-uri. Pe durata acestei perioade de timp, majoritatea conţinutului OVA-urilor a fost limitat la acela legat de titlurile existente şi stabilite.
Totuşi, în 2000 şi mai târziu, un nou val OVA a început. Producătorii au lansat multe seriale TV fără difuzări normale a tuturor episoadelor – ci lansând unele episoade pe DVD-uri ale serialelor. Exemple ale acestui lucru includ al XXV-lea episod din Iubeşte-o pe Hina exclusiv pe DVD, în timp ce câteva episoade din serialul TV Ah! Dumnezeiţo sunt exclusiv pe DVD. În plus, ultimul episod al Excel Saga a fost oferit numai ca OVA, în mare parte din cauza problemelor de conţinut care ar fi făcut difuzarea TV imposibilă. În aceste cazuri serialele ca întreg nu pot fi numite OVA, deşi anumite episoade sunt. Această tendinţă devine chiar comună, şi mai mult, multe seriale OVA recente pre-difuzează episoadele şi lansează DVD-ul needitat şi cu calitate mai bună, animaţii revizuite – deci estompând în continuare graniţa dintre animeul TV şi cel video.

_________________

To the top To the top To the top, come with me


The memories that were carved haven't faded yet
Just giving yourself up to these days that are rolling by
This beating heart is searching for something It's still shaking even now

Even if what you see on the other side of the sky is an endless pain
We don't need the words that are always here
Every day, every night, every time, always That's right
With unshakable feelings

Our voices from those days are calling
To that tomorrow, it starts moving
You can hear it too, right? We don't need a reason
Surely, there isn't only one answer
There's a place we'll get to someday
If there's something I'm proud of So that it'll get to you
I'll go to a world I haven't seen yetBack to top Go down
View user profile http://arashi-romania.weebly.com/
 
...:::OVA:::...
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Don't stop :: Japan :: Japanese Entertainment-
Jump to: