ARASHI ROMANIA
 
HomeHome  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  
Latest topics
» Gramatica
Tue Dec 23, 2014 4:05 am by Yumi

» Shounen Club Premium [2009.03.29]
Thu Mar 06, 2014 4:00 am by lilichan

» Arashic Forum
Mon Feb 25, 2013 6:15 am by hika86

» Nelămuriri
Tue Sep 11, 2012 4:52 am by Yumi

» Aniversarea forumului
Sun Aug 19, 2012 3:34 am by matsumoto

» Cereri de afiliere
Sun Aug 19, 2012 3:14 am by matsumoto

» Cereri forumuri
Sun Aug 19, 2012 3:12 am by matsumoto

» Schimbari de nick
Sun Aug 19, 2012 3:10 am by matsumoto

» Sugestii
Sun Aug 19, 2012 3:09 am by matsumoto

Top posters
matsumoto
 
Ohmiya SK
 
Mao Inoue
 
KeykoYume
 
Olimp_Tenshi
 
Moony
 
Saito Ryu
 
TeeChan
 
AbbeyXS
 
Stormy_Yume
 

Share | 
 

 . Pui dulce-iute cu ciuperci .

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Mao Inoue
Admin
avatar

Posts : 1423
Join date : 2010-08-11
Location : ..::Sky Of Love::..

PostSubject: . Pui dulce-iute cu ciuperci .   Fri Sep 24, 2010 9:46 pm

Dupa vizita la Ki-Life, unde am dat nas in nas cu atatea produse asiatice, s-a intamplat un lucru previzibil: m-a palit dorul de gatit. Va propun astazi o reteta coreeana, cu adevarat deosebita. Desi are o lista lunga de ingrediente, nu este deloc complicata si nici mare consumatoare de timp. Preparatul final este extrem de gustos si indeajuns de neobisnuit ca sa merite efortul de a va surprinde in mod placut familia sau prietenii.



Bucatarie: coreeana

Dificultate: usor

Cantitate: 4 portii

Timp de preparare: 15 minute + marinare si rehidratare

Timp de gatit: 15 minute

Ingrediente:

500 g piept de pui dezosat, fara piele, feliat

8 ciuperci shiitake uscate

150-200 g pesmet, sau amidon

ulei pentru prajit

1 ardei iute mare, verde, curatat de seminte si taiat fasiute subtiri

1 ardei iute mare rosu, curatat de seminte si taiat fasiute subtiri

putin ardei iute tocat, de ambele culori

4 mieji de nuca, tocati

sare

piper negru, macinat

1 lingura de vin de orez (sau vin alb, sec)

4 catei de usturoi, pisati

1/2 ceapa, tocata marunt

2 cm bucata de ghimbir, data prin razatoare

1 limeta, sucul de la

1 lingura de ulei de arahide (sau de floarea-soarelui)

1 lingurita de kochujang (sau orice fel de pasta de ardei iute)

3 linguri de sos de soia dark

15 catei de usturoi, decojiti si lasati intregi

1 lingura de miere

taitei de celofan, sau de orez, pentru servit

Instructiuni:

Se combina intr-un castron mare vinul de orez cu 1 lingura de sos de soia, ghimbir, suc de limeta, usturoi pisat si ceapa tocata. Se adauga feliutele de carne si se amesteca bine. Se lasa carnea la marinat 30 de minute.

Se spala bine ciupercile uscate si se pun la inmuiat, intr-o craticioara cu apa clocotita, timp de 30 de minute. Cand s-au rehidratat, se scurg (se pastreaza lichidul in care au fost inmuiate), se indeparteaza coditele tari, iar palariile se taie fasiute.

Se scot feliutele de carne din castron si se tavalesc prin pesmet, cu grija, ca sa se acopere in mod uniform.

Se pune ulei intr-un wok, la foc mediu, cat acesta sa fie plin pe sfert. Se incinge bine uleiul. Se adauga feliile de carne si se prajesc 3-5 minute, pana se rumenesc uniform. Se scot si se scurg de ulei pe prosoape de hartie.

Se amesteca intr-o cratita uleiul de arahide cu pasta de ardei iuti, catei de usturoi intregi, miere, restul de sos de soia si lichidul in care au fost inmuiate ciupercile (se pune tot, sau doar o parte, cat sa regleze consistenta sosului). Se incinge mixtura, pe flacara medie. Cand sosul bolboroseste, se adauga carnea prajita si ciupercile si se amesteca bine de tot.

Se lasa mixtura sa fiarba pana ce sosul formeaza o glazura groasa deasupra bucatilor de pui. Se adauga ardeii iuti si nuca tocata si se amesteca rapid. Se transfera carnea in farfurii individuale, si se serveste cu taitei de celofan ori de orez, sau chiar cu orez fiert.

Sfaturi:

Reteta contine mult usturoi. Acesta este gatit, asa ca gustul lor nu mai este picant, si nici mirosul atat de puternic. Cateii intregi pot fi dati deoparte, daca doriti, caci principalul lor rol este acela de a da aroma sosului. Mie imi place mult usturoiul, in toate formele sale, si i-am mancat cu placere. Mi s-au parut deliciosi, dar daca aveti probleme cu usturoiul, ii puteti da deoparte.

Cei care mentin fata de ardeii iuti o distanta prudenta, pot reduce la jumatate (dar nu mai mult, caci reteta nu mai are niciun haz si devine dezechilibrata) cantitatea de ardei iute. Daca reduceti mai mult de jumatate, corectati reducand cam cu un sfert si cantitatile de usturoi, miere si sos de soia.

Daca nu va plac nici ardeii iuti si nici usturoiul, mai bine sariti aceasta reteta.


Back to top Go down
View user profile
Aiko

avatar

Posts : 4
Join date : 2010-11-01
Age : 21

PostSubject: Re: . Pui dulce-iute cu ciuperci .   Mon Nov 08, 2010 3:17 am

ahh..mi'e foame... Idea doamneee.eu am postat doar la mancare pana acum monkey
Back to top Go down
View user profile http://tsr-fanclub.forumhit.ro/
 
. Pui dulce-iute cu ciuperci .
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Dulce Maria

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Don't stop :: Korea :: Korean food-
Jump to: